Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kuopion kamarimusiikkiseuran konsertissa 7.9. kuullaan klassikoita ja kantaesityksiä

Facebook Twitter

Julkaistu 03.09.2024

Kuopion kaupunginorkesterin viulisti Evgeny Pravilov esittää Sergei Prokofjevin musiikkia

Lauantaina 7.9. klo 14.30 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarisalissa soi kaksi kantaesitystä ja kaksi klassikkoa. Kuopion kamarimusiikkiseuran konsertissa Trio Trecolor kantaesittää Wilma Pistoriuksen teoksen Cassi ja Sanna Ahvenjärven sävellyksen Juoksen perässäsi elämä. Väliajan jälkeen Kuopion kaupunginorkesterin viulisti Evgeny Pravilov ja pianisti Irina Zahharenkova tulkitsevat Sergei Prokofjevin musiikkia.

Kamarimusiikkiseuran konsertissa 7.9. yhdistyvät tuore nykymusiikki ja klassikkoteokset. Ohjelmassa soi suomalaisen Sanna Ahvenjärven Juoksen perässäsi elämä -teos, jossa hän pohdiskelee elämää ja omia rajoja sekä hollantilais-eteläafrikkalaisen Wilma Pistoriuksen kantaesitys Cassi, joka on ”tapaustutkimus” naiseudesta. Teokset esittävässä Trio Trecolorissa soittavat Maija Anttila / klarinetti, Marjukka Eskelinen, piano ja Lotta Peltomäki, viulu.

Väliajan jälkeen päästään tanssahtelemaan sadunomaiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan Sergei Prokofjevin Kolme kappaletta baletista Tuhkimo ja sekä Viulusonaatti nro 1 Evgeny Pravilovin ja Irina Zahharenkovan tulkitsemina.

Konsertti kestää noin 1 h 15 min pienellä väliajalla.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 15/10€.

Lisätietoa: Kuopion kamarimusiikkiseura / Tuottaja Mari Viiliäinen, mari.viiliainen(at)kukamus.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio